3 Mart 2012 Cumartesi

Diş Bakımında Kullandığım Ürünler

Burada kullandığım diş macunundan bahsetmiştim sizlere. O zamanlar memnundum, ancak daha sonra diş etlerimde uyuşmalar başladı. Diş etlerim hassaslaştı, bir şey ısırırken sanki dişim düşecekmiş gibi hissettim. İnternetten yorumları okuduğumda Signal White Now kullanan çoğu insanın aynı şikayetlerden yakındığını duydum. Ben de hemen diş macunumu değiştirdim.
Çok uzun zamandır Plus White Beyazlatıcı Diş Macunu kullanıyorum. Size önermeden önce çok uzun süre bekledim emin olmak için ve gerçekten % 100 önerebileceğim bir ürün. Ben bu ürünü Watsons'dan alıyorum, başka nerde satılır bilemiyorum, fiyatı 14 TL civarı olsa gerek. İlk kullanımda beyazlatıcı bir etki beklemeyin, zaten o iddiada olanların neyle sonuçlandığı malum (bkz. bir önceki paragraf). Ama düzenli kullanımda dişler gözle görülür bir şekilde beyazlıyor.

Ben dişlerimi fırçaladıktan sonra günde 1 kere (akşamları) diş ipiyle dişlerimi temizliyorum. Türkiye'de diş ipi kullanımı pek yaygın değil, ama yurtdışında insanlar çantalarında bile diş ipi taşıyorlar. Bir diş hekimi tanıdığım diş ipi kullanmak diş fırçalamaktan daha önemli demişti zamanında. Çoğu kişi aynı şeyden şikayetçidir, "dişlerimi düzenli fırçalıyorum, neden hala çürüyor?" Nedeni diş ipi kullanmamak...
Diş ipi konusunda size önerim bilindik markaların diş iplerini alın. Adı sanı duyulmamış markaların diş ipleri çabuk kopuyor, daha ince oluyor. Ben şu anda Colgate'in şu diş ipini kullanıyorum, gayet memnunum.
 
Diş ipi kullanmayı bilmiyorsanız, youtube'a "how to floss" yazın, bir sürü öğretici video çıkacaktır.

En son da gargara kullanıyorum (günde 2 kere). Bir yerde okumuştum, dişleri fırçaladıktan sonra ağzı hemen çalkalamamayı öneriyorlardı, çünkü ağzı çalkalarsak diş macunundaki etken maddeleri de yıkamış oluyormuşuz. Dişleri fırçaladıktan en az yarım saat sonra ağzımızı çalkalayacakmışız. Yahu yarım saat kuduzlar gibi ağzım köpüklü mü dolaşıcam, bunun için gargara var zaten!!!
Ben çoğu gargarayı denedim, en beğendiğim listerine oldu. Ancak tadları çok acı, hele bazılarını kullanırken gözlerimden yaşlar geliyordu. Ben portakallısını daha hafif buluyorum ve onu kullanıyorum.
Reklamlardaki gibi neon beyazı parlaklığındaki dişler bana çok yapay geliyor, ancak ne olursa olsun beyaz dişler biz hanımların güzelliğini perçinleyen ayrıntılar. Bir sürü şeye yatırdığımız paraları, harcadığımız zamanı düşünürsek, ayda maks 50 TL ve günde maks 10 dakika çok fazla olmasa gerek?

3 yorum:

  1. Heves edip diş ipi almıştım ama dişlerimin arasını açtığını düüşündüğüm için kullanmıyorum artık.Galiba ben beceremedim kullanmayı.

    YanıtlaSil
  2. Sakın ihmal etmeyin diş ipini...Evet ilk başta öyle geliyor insana, ben de bir de kanama falan da oluyordu, kabus gibiydi. Ama inat ettim, sonuçtan memnunum :)

    YanıtlaSil
  3. Bugün baktım. Ancak tereddüt edip almadım.

    YanıtlaSil