28 Ocak 2012 Cumartesi

Bosphorus Kaş ve Kirpik Yağı

Vücudumun her yerinde oldukça bonkör bir şekilde dağılan kıllar, ne yazık ki kaş ve kirpik kısmına gelince sekteye uğramış. Alt kirpiklerim hiç yok diyebilirim, üst kirpiklerim de rimelle anca normal boyutlara ulaşıyor. Kaşlarım yarım kaş, bir yerden sonra kaş değil 2-3 tane kıl var sadece. Ayrıca çok seyrekler. Seyrek kaş bir insanı yaşlı gösteren etmenlerden. Kaşın dolgun olması yüze taze bir hava veriyor. Kim Kardashian bile kaş makyajına çok önem veriyormuş. Kaş için özel farlar, kalemler var bildiğiniz gibi. Ama benim hergün bir de kaşlarımla uğraşacak vaktim yok :(
Ben de kirpik ve kaşlarımı gürleştirecek bir formül arayışına girdim. Badem yağının iyi geldiğini biliyordum, ama onun da uygulaması zordu. En iyisi sırf bu işler için üretilmiş bir ürün kullanmaktı.
Rimel uçlu tarafı kirpikler için, diğer ucu da kaşlar için dizayn edilmiş. Kirpiklerinize rimel sürer gibi uyguluyorsunuz, diğer tarafı da kaşlarınıza kılların çıkış yolunun tersine sürüyorsunuz. Kaşlarınıza istediğiniz zaman sürebilirsiniz (dışarıya öyle çıkmayın tabi), ama kirpiklere yatmadan önce sürmek en mantıklısı, çünkü yağ gözlere dolarak görüşü engelliyor. Ben bu ürünü her zaman yatmadan önce uyguladım.

Web'den:

Bosphorus Kaş ve Kirpik Bakım Yağı içerisinde bulunan bitkisel yağlar sayesinde kaş ve kirpiklerinizin bakımını yapar besler ve güçlendirir. Ürünümüzde yer alan bitkisel yağlar titiz araştırmalar sonucunda belirlenmiş olup yüzyıllardır kaş ve kirpik bakımında kullanılan yağlardır. 

Bosphorus Kirpik Bakım Yağı; içeriğinde bulunan bitkisel yağlar ve özellikleri şöyledir.

Hint Yağı : Hint Yağı yüzyıllardır saç ve kirpik bakımında kullanılan etkili bir bakım ürünüdür. Hint Yağının kirpikler üzerinde gürleştirici ve uzatıcı etkisi vardır.
Fındık Yağı : Fındık yağı yıpranmış şeklini kaybetmiş kirpikleri onarır. Kirpiklerin düzgün ve kıvrık görünmesini sağlar.
Buğday Yağı : Buğday yağı güçlü antioksidan içeriği sayesinde kirpiklerin dış etkenlere karşı direncini arttırır. Ayrıca Buğday yağının sahip olduğu UV ışınlarını filtreleme özelliği sayesinde kirpikleri güneşin zararlı etkilerinden korur.
Tatlı Badem Yağı : Tatlı Badem Yağı zengin mineral içeriği sayesinde kirpikleri besler ve parlamasını sağlar.

Bosphorus Kaş Bakım Yağı; içeriğinde bulunan bitkisel yağlar ve özellikleri şöyledir.

Fındık Yağı : Yıpranmış şeklini kaybetmiş kaşları onarır, kaşların dağınık ve şekilsiz durmasını önler.
Kayısı Çekirdeği Yağı : Kayısı çekirdek yağı göz çevresi tarafından kolaylıkla emilen etkili bir bakım ürünüdür. Özellikle göz altı morlukları için kullanılan kayısı çekirdek yağı, kaşları nemlendirip beslerken aynı zamanda göz çevresi bakımınıda yapar.
Buğday Yağı : Buğday yağı güçlü antioksidan içerği sayesinde kaşların dış etkenlere karşı direncini arttırır. Ayrıca buğday yağının sahip olduğu UV ışınlarının filtreleme özelliği sayesinde kaşları güneşin zararlı etkilerinden korur.
Susam Yağı : Yüz yıllardır ağrı giderme amaçlı masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Kaşlara uygulanması bu bölgede oluşan baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca etkili bir nemlendirici olduğundan kaşların yumuşamasını ve kolay şekil almasını sağlar.
Çörekotu Yağı : Antiseptik özelliği sayesinde kaşları korur. Derideki kan dolaşımını arttıracağından kaşları besler ve daha canlı görünmesini sağlar.
Jojoba Yağı : Kaş üzerinde ince bir tabaka oluşturarak kaşları dış etkenlerden korur canlı ve parlak görünmelerini sağlar.
Isırgan Otu Yağı : Hücre yenileyici özelliği sayesinde kaşları yeniler ve daha güçlü hale getirir.
E Vitamini : E vitamini antioksidan özelliği sayesinde kaşlarınızı dış etkenlerden korur ve yıpranmalarını önler. Kaşların ençok ihtiyaç duyduğu vitamin olduğundan kaşların beslenmesinde etkilidir.


Görüldüğü gibi üründe yok yok. Ben bu ürünü yaklaşık 8 ay önce aldım, ama düzenli kullanmadım. Ortalamaya vurarsak haftada 2 kere sürdüm diyebiliriz. Kirpiklerime arka arkaya 3 günden fazla süremedim, çünkü gözlerimi kaşındırmaya başladı. Bu ürünün tek olumsuz özelliği buydu benim için. Onun haricinde kaşlarım fark edilecek şekilde doldu. Kirpiklerimde kaşlarımdaki kadar farkedilir bir etki göremedim, ama bunun nedeni kirpiklerime çok daha az kullanmam bence. Yine de kirpiklerim eskisi gibi dökülmüyorlar artık, rimel daha iyi duruyor ve yeni kirpiklerin de çıktığını görüyorum.
Benim çok memnun kaldığım ve şiddetle tavsiye ettiğim bir ürün. Bitince tekrar alırım.   

10 yorum:

  1. fiyatı ne kadar cnm nerden aldın :)

    YanıtlaSil
  2. 15 TL gibi bi fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam, aktarlarda bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. ayyy sanki beni anlatmışsınız yazınızda. kıl açısından yani :) inşallah bulabilirim buralarda

    YanıtlaSil
  4. Bu yağların gözle teması çok zararlıymış, retinaya zarar veriyormuş, gözüne çok temas etmeyecek şekilde, diplere yaklaştırmadan sürsen daha iyi sanki. Yine böyle bir kaş-kirpik bakım yağının yorumlarında okumuştum.

    YanıtlaSil
  5. Evet çok haklısın, gerçekten dikkat etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. bunu yeni duydum yaa kafam karisti simdi eeose alacaktim buda kafama yatti gibi

    YanıtlaSil
  7. Sselam benım kirpiklerim fazlasıyla uzun ama kaşlarım çok dökülüyor. Annemın hiç kaşları yok diyebilirim döküldüler. benım kaşlarımında öyle olmasından korkuyorum bu yüzden sadece bitkisel yağlarla bakım yapmaya karar verdım bırkaç ay sonra sonucu paylaşirim...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba bunların miktarlari ne kdr,hepsi birbiriyle karistiliyor mu?

    YanıtlaSil
  9. CİDDİMİSİNİZ GERCEKTEN YARARLIMI

    YanıtlaSil