9 Ocak 2011 Pazar

The Body Shop Rainforest Şampuan ve Saç Kremi

İlk ürün yorumum TBS'nin yağlı saçlar için ürettiği ve içinde ısırgan otu, su yosunu ve aleo vera bulunan Rainforest serisi.


Saçlarım öyle aşırı yağlı değildir. Gün aşırı, bazen de 3 günde bir saçlarımı yıkarım ve bu bana yeter. "Yıkama sıklığını uzatayım, saçımdaki fön daha uzun süre dayansın" üşengeçliğiyle bu ürünleri almıştım. Normal saçlar için yağlı saç şampuanı almak, aklımı seveyim!!!!

Silikon, sülfat, paraben ve renklendiriciler içermemeleri beni cazip eden en büyük etkendi. Şampuanlarda bulunan silikonların saçları kapladığı ve zamanla saçlar üzerinde bir tabaka oluşturarak, saçların daha kolay kırılmasına yol açtığı söyleniyor. Ayrıca ilk başta saçları yumuşacık yapsa da, zamanla o "kaplama" etkisinden dolayı saçların ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri de almasını engelliyormuş silikon. Sülfat ise saç derisine zarar veriyor ve saçların dökülmesine neden oluyormuş. Paraben de kanserojenmiş (zaten ne değil ki).


Bu kadar artısına rağmen, şampuan saçta köpürmüyor (sülfat içermemesinden dolayı). Ben de köpürmemiş saçı temiz hissedemiyorum. Bu yüzden daha çok şampuan kullanıyorum. Sonuç? Kazık saçlar!!! Ne yaparsam yapayım o kazık saç hissiyatını geçiremediğimden, ben de mecburen kullandığım saç kremi miktarını artırıyorum her yıkamada. Eee haliyle bu da saçımın daha erken yağlanmasına neden oluyor? Ben daha az yıkayayım üşengeçliğiyle bu ürünleri aldım, ama yine gün aşırı yıkıyorum saçlarımı. Ne anladım bu işten?

Bazı sitelerde eskiden silikonlu şampuan kullanan kişilerin, silikonsuz şampuana geçtiklerinde saçlarının bir süre "kazık" olabileceği yazıyordu. Ben 3 aydır bu ürünleri kullanıyorum ama o kazıklık hala geçmedi. Daha ne kadar bu ürüne şans vermem gerekiyor bilemiyorum. Zaten cimri biri olduğumdan, memnun kalmasam da bir ürün bitmeden yenisini almam. Dolayısıyla bu ürünler bir süre daha bende kalacaklar. Ama bir daha Rainforest alır mıyım? ASLA...

Diğer yandan; parabensiz, silikonsuz, sülfatsız şampuan fikri de bana çok cazip geliyor. Belki de TBS'nin zeytinyağlı veya ballı şampuanlarını denemeliyim bundan sonra. Zaten yağlı saçlar için bile bu saçlara özel üretilen şampuanları önermiyorlar. Saçın doğal dengesini bozduğu ve bu yüzden daha fazla yağ üretimine neden oldukları için.

Haa, son olarak benden küçük bir tüyo. Saçlarınızı yıkarken son durulama suyuna 1 çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Saça verdiği parlaklık ve yumuşaklık inanılmaz.

3 yorum:

  1. sirke mi?hemde son durulama suyuna.Peki ama ya kokusuuuuu:(((

    YanıtlaSil
  2. Evet kokusu var, ama ben banyodan sonra saçıma Gliss'in (blogumda da yazdığım) sıvı saç kremini sıktığım için henüz koku konusunda bir şikayet almadım :) Kaldı ki onu kullanmasam bile yine de sirkeye devam ederdim. Saçıma verdiği parlaklık, yumuşaklık, hafiflik inanılmaz. Şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. 3 yıkamadır saçlarıma karbonat-sirke karışımı sıkıyorum duştan sonra saçlarım ışıl ışıl, üstelik pamuk gibi gerçekten dokunan ne kullandığımı sorar oldu, hayır sirkenin kokusu ilk 10 dakka zaten spreyli bir şişeye koyarsan çok da kolay uygulanıyor. karbonat saçın kepek yapmaması içinmiş ben sirkeden memnun kaldım kepek şampuanım da saçlarımda kopmaya sebep olduğu için bıraktım dediğim gibi 3 yıkama olduğu için kepek hakkında yorum yapamıyorum ama sirkenin etkisi muh-te-şeeem bu arada sirke olarak elma sirkesi kullanırsan daha memnun kalırsın kokusu üzüme göre daha az keskin daha da hafif <3

    YanıtlaSil