30 Mart 2013 Cumartesi

Makyaj Temizleme Yağları Dosyası

Burada kullandığım 2 makyaj temizleme yağının karşılaştırmasını yapmıştım. Kullandığım başka markalar da oldu ve ben de toplu bir yazı yazmak istedim. Bu yağların nasıl kullanıldığını önceki yazımda anlatmıştım, detaya girmiyorum bu yüzden.

Sıralamam en iyi yağdan, en kötü yağa doğru (bazı ürünlerin maalesef web fotoğraflarıyla yetineceksiniz). Ortak özellikleri hiçbiri cildimde sivilcelenme yapmadı. Ancak hepsini kullandıktan sonra yüz temizleme jeliyle de yüzümü yıkadığımı belirtmek isterim.

1- Lancome Huile Eclat Deep Cleansing Oil


Tek kelimeyle efsane, yağı yüzüme sürdüğümde makyajın yüzümden akıp gittiğini görebildiğim tek yağ. Pahalı ama son kuruşuna kadar değer. Ama hiçbir yerde BULAMIYORUM :(

2- Sephora Supreme Cleansing Oil


Performansının kendisinden sonra gelenlerden pek bir farkı yok, ama onların yaklaşık yarı fiyatı olduğu için 2. sırada.

3- MAC Cleanse Off Oil


Pahalı. Yukarıdakilerde 2 pompa yetiyorken, bunda 4 pompa anca yetiyor. Başarısız.

4- MAC Cleanse Off Oil / Tranquil

Daha önce de tanıtmıştım zaten, 3'ten pek bir farkı yok, sadece az biraz daha başarısız.

5- Noviderm Isoteliale Make Up Removing Oil


Son sırada çünkü vaat ettiği şeyi yerine getiremiyor. Bu seri kızarıklık karşıtı, hassas ciltler için üretilmiş, ama ben diğer ürünlerden hiçbir farkını görmedim. Haa pardon bir farkı var: Temizlemesi daha başarısız.

SONUÇ: Lancome olmadıkça, makyaj yağına fazla para vermeye hiç gerek yok. Bundan sonra Sephora ve muadili ürünlerle devam ederim.

5 yorum:

  1. ben üzüm çekirdeği yağıyla temizliyorum ama dhc markasını çok övüyorlar, lancomeu da denemek isterim :)

    YanıtlaSil
  2. lancome'un ürünleri trendyolda indirimde, yüz temizleme yağını göremedim ama yüz temizleme suyu var, bi bak istersen:)

    YanıtlaSil
  3. ben de hem ucuz hem de dermakozmetik diye noviderm almayı düşünüyordum.gerçekten temizlemesi çok mu başarısız?mesela ben waterproof rimel kullanıyorum,zorlanır mı?

    YanıtlaSil
  4. Noviderm i cok uzun suredir kullaniyorum ve inanilmaz memnunum... Waterproof vs Tum makyaji bir kac Damla ile aninda cikariyor, ustelik tahris etmeden.. Isin en Guzel tarafi Baska temizleme urunlerini pamukla kullandigimda kirpiklerimde az da olsa pamuga dokulme oluyodu ve kirpik diplerindeki kalem kalintilarindan kurtulamiyordum. Halbuki Noviderm ile pamuk kullanmadan cok rahat Tum makyaj ve kalintilari kolaylikla cikiyor ve tek bir kirpik dokulmeden, kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Emin olmamakla beraber sanırım Sephora bende sivilce yaptı:(

    YanıtlaSil