17 Şubat 2013 Pazar

Saç Bakımı - Doa Kozmetik

Roaccutane tüm vücutla birlikte saçları da vuruyor. Saçlarım kupkuru (ki bu çoğu kullanıcının memnun olduğu bir şey daha az saç yıkandığı için), saçı koruyan doğal sebum nerdeyse hiç yok, kırılmalar, koparak dökülmeler, saç uçlarının incelmesi ...... daha uzar bu liste.

Ben de bu yüzden saç bakımıma daha çok özen göstermeye başladım. Bugün de fiyat-performans açısından rakip tanımayan eğlenceli bir markanın ürünlerini tanıtacağım sizlere: Doa Kozmetik

Öncelikle hindistan cevizi ve shea (karite) yağını tanıtmak istiyorum.


Hindistan cevizi yağı (hint yağı değil dikkat!) saçın özüne nüfus edebilen nadir yağlardan. Bu yüzden saçı gerçekten onaran bir yağ. Saç uzatmada da oldukça etkili.

Shea yağı ise son dönemlerin cilt bakım gözdelerinden. Aynı zamanda saç onarmaya da yarıyor.

Her iki yağ da oda sıcaklığında katı halde. Ancak parmaklarınızın arasında vücut ısısıyla eriyor. Ben her iki yağdan 1 tatlı kaşığı bir kaba koyup benmari usulü eritmeyi daha pratik buldum.


Bu kabı hep bu iş için kullanıyorum. Arta kalan yağ da içinde tekrar donduğu için ziyan olmuyor böylelikle.


Erittiğim yağı kulak hizamın aşağısından itibaren tüm saçıma yediriyorum. Forumlarda bu yağları saç derisine de sürdüklerini gördüm. Ancak bence saç diplerinden bu yağları arındırmak biraz zor.

Peki saç derime bir şey sürmüyor muyum? Tabi ki hayır. Yine Doa Kozmetikten saç bakım yağı kullanıyorum.


Bu yağ alıştığımız bakım yağlarından daha farklı. Bir kere katı halde, onu da benmari usulü eritip öyle kullanıyorum. Aynı zamanda homojen değil, içinde böyle küçük küçük parçalar var. Bu yüzden bu yağ bana oldukça doğal geliyor, diğer yağlar gibi rafine ve çok işlem görmediği için.

Ben bu yağın içine bir de argan yağı ekledim, tam atom bombası oldu :)


Ben haftada bir uyguluyorum bu bakımı. Saçımı büyük boy buzdolabı poşetiyle kapatıp en az 3-4 saat bekliyorum. Sonra da yıkıyorum.

Gelelim etkilerine: Saçım daha hızlı uzuyor, saç uçlarım toparlandı, dolgunlaştı, saçlarım artık daha parlak, hala daha kuruluk var ama nem eskisinden daha fazla. Ben çok memnunum gerçekten.

Doa Kozmetik bir de harika bir bakım maskesi hediye etmiş ki, o da bir başka postun konusu :)


3 yorum:

  1. Saç bakım yağından ben de çok memnun kaldım. (:

    YanıtlaSil

  2. Ben de düzenli ayda bir hindistan cevizi yağı ile saç maskesi yapmanızı ve kuru olan cildinize duş sonrası sürmenizi öneririm. Burada asıl önemli olan yağınızı nereden aldığınız. Katkısız ürün almanız çok mühim. Bence DOA Kozmetik bu konuda çok iyi. Ben hindistan cevizi yağı ve daha birçok bitkisel yağları DOA dan almanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. ben intense keratinin saç maskesini kullanıyorum hem saçlarım yumusacık oluyor hem keratin ile besleniyor tavsiye edilir. https://www.keratineczanesi.com/urun/keratinli-sac-maskesi/

    YanıtlaSil