29 Aralık 2012 Cumartesi

Roaccutane ve Dudaklar

Roaccutane'de ikinci ayımı doldurmak üzereyim ve çok şükür şimdiye kadar dudaklarımda herhangi bir kuruma, çatlama, kanama, soyulma vs. olmadı. Bu durumda kullandığım lipsticklerin etkisi olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, dudaklar için forumlarda bepanthen, hametan gibi kremlerin önerildiğini görmüştüm. Ama ne hikmetse bu ürünleri önerenler aynı zamanda da kuruluktan şikayet ediyorlardı. Eee demek ki kullanılan ürünler yanlış?!?! Ben özellikle dudak için üretilmiş ürünler kullanmayı daha mantıklı buldum en başından beri.

Kullandığım ürünleri en az sevdiğimden en çok sevdiğime göre sıralacağım:

4- The Body Shop Hemp Lip Conditioner


TBS'nin kenevirli HEMP serisini sanırım duymuşsunuzdur. Çok kuru cilt için üretilmiş bir seri. Özellikle el kremi çok başarılı. Ama maalesef aynı şeyi dudak kremi için söyleyemeyeceğim. Nemlendirmesi yetersiz, koruma özelliği yetersiz. Kesinlikle Roaccutane hastalarının kullanabileceği bir ürün değil. Bir daha almam.

3- Neutrogena SPF 20 Dudak Kremi


Roaccutane hastası olmayanlar bu ürünü sevebilirler. Nemlendirmesi falan güzel bence, ama bize yetmiyor. Aynı fiyata daha iyisi varken neden azıyla yetinelim ki? :) Bir daha almam.

2- Blistex MedPlus


Bu ürünün bir de lip balm şeklinde olanı var, ama kremi dudağıma elimle sürmek bana hijyenik gelmediği için ben bunu tercih ettim. Mentollü aromasıyla özellikle uzun süredir nemlendirilmemiş dudakları çok ferahlatıyor. Nemlendirmesi, koruması da güzel. Bence başarılı bir ürün. Ama roaccutane kullanmayanların böyle bir ürün almalarına gerek yok bence. İlacı bitirene kadar bu üründen alırım. Her yerde bulabilirsiniz.

1- Lypsyl Dudak Kremi


Bu ürünü yabancı forumlarda duydum ve Gratis'te görünce kaptım hemen. Başka bir yerde satılıyor mu bilemiyorum, ben hiç rastlamadım. Ana maddesi balmumu, öyle karman çorman bir içeriği yok yani. Kokusu çok hoş, SPF 15'i var. Nemlendirmesi, koruması çok iyi. Atıyorum diğer ürünlerle 1 saatte bir yenileme ihtiyacı hissederken, bununla bu süre 2 saate çıkıyor. Gerçekten çok güzel bir ürün. Ben ambalajına da hastayım. Küçük bir arı var, arıyı ittirince ürün çıkıyor. Çok hoş :)

Bu ürünü hem roaccutane hastalarına, hem de herkese öneririm. Benim de bundan sonra sürekli alacağım bir ürün olacak bu.

Bu tanıttığım ürünlerin hepsi aşağı yukarı 7-8 TL. Dolayısıyla fiyat-performans karşılaştırması yapmadım.

7 yorum:

  1. med plus hayatımda kullandığım en tedavi edici en güzel dudak balmıydı ama lypsyli merak ettiğim için yarın ilk işim Gratisten almak olacak.
    banada beklerim, cicilerimisatiyorumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ben de hemen hemen aynı günlerde ilerliyiorum seninle, fakat bir farklı bu benim ikinci kürüm, ilkini 5yıl önce kullanmıştım ve ergenlikte kullanıldığı için çıkana kadar hormonal denge tamrayına oturmadığından ikinci bir kür gerekti. Benim dudaklarımın kuruması kalıcı bir yan etki oldu ilk seferden bu zamana oyuzden belki diğer ilk defa kullananlardan daha çok kuruyordur ama benim önerim bu konuda yani dudak kremi konusunda tekdir o da IsoKeilit. Bunu doktorumun önerisi ile öğrendim ama hem tadı çok güzel arada bir yiyorm :) aynı zamanda anında yumuşacık yapıyor ve öle yaglı yapıs yapıs filan hiiiiiç değil ve anında etki etmesi ve eczane ürünü olmasından dolayı benim tercihim IsoKeilit oldu bu seferimde. Ben burda okuyup Lypsylide denedim ama ondada o yapış yapışlık var ki ben Blistex'i tercih ederdim Iso olmasa. Tabi ürünler kişiden kişiye değişebilir :) Herkese geçmiş olsun, ha birde IsoKeilit cok iyi tamam mikemmel ama fiyatı birazcık tuzlu 20-22 TL arası ama değiyor mu değiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Aaa gerçekten de herkeste farklı bir etki bırakıyor bu ürünler. Lypsyl ben de hiç yapış yapış olmuyor tam tersi yumuşacık oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Bende yarin baslayacagim ilaca dudak kurulugundan hep cok korkmusumdur yarin hemen alacagim baska bir etkisi yoktur umarim bu ilacin

    YanıtlaSil
  5. Bephantol ün dudak bakım kremi de var ben eczaneden aldım çok memnunum 10₺ di sanırım ama daha fazla değil deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil
  6. aynen bende bephantol kullaniyorum ama etkisi yok doktor bana hametan verdi bir de gunes kremi verdi hametani hic dudaklarima surmedim ama surenleri ve fayda sagladigini gordum ben de bi deniycem hametani dun anladin

    YanıtlaSil
  7. bephantol kullanıyorum bende kesinlikle bir etkisi yok. işe yaradığını söylemek doğru olmaz

    YanıtlaSil