25 Kasım 2012 Pazar

Roaccutane - 19. Gün

Zaman tahmin ettiğimden de hızlı ilerliyor. Neredeyse 3. haftam bitmek üzere.

Yüzümde hafif kuruluklar var, ama pul pul dökülme yok. Yani beni gören biri roaccutane kullandığımı anlamaz, sadece kuru bir cildim olduğunu düşünür :) Dudaklarımın maşallahı var, hiç kuruma, çatlama, kanama yaşamadım. Biraz daha zaman geçsin, dudaklarıma ne kullandığımı anlatacağım. Şimdilik temkinli yaklaşıyor, belki de benim dudaklarım daha sonra kurumaya başlayacaktır diyorum çünkü.

Cildimde de henüz bir kuruma yaşamadım. Bunun nedenini her banyo sonrası tüm vücuduma sürdüğüm bebek yağına bağlıyorum. Ben Johnson's Bebek Yağı'nın aloe veralı olanını kullanıyorum.


Harika kokuyor...Banyo sonrası ıslak cildime uygulayıp bir süre bekliyorum ki vücudum iyice emsin yağı. Bu arada roaccutane kullananlara nacize bir tavsiyem banyo yaparken sıcak sudan kaçınmaları yönünde. Su ne kadar sıcak olursa, cilt de o kadar kuruyor. Dayanabileceğiniz ılıklıkta suyla banyo yapmalısınız mümkünse.

İlacın ufak tefek yan etkileri de var elbet :) En büyük etkisini ellerimde gördüm. Egzama türü yaralar oluştu ellerimde. Fotoğraftaki halim henüz başlangıç aşamasındaydı, şimdi ellerim daha kötü durumda. Henüz doktora göstermedim, bepanthen sürüyorum ve sık sık nemlendiriyorum.


Zaten bu tür yaralar ilacın en sık görülen yan etkilerindenmiş. Ama benim roaccutane kullananlara tavsiyem temizlik yaparken mutlaka ve mutlaka eldiven kullanmaları. Cilt çok hassas olduğu için hemen tahriş oluyor.

Saçım hafif kepeklenmeye başladı, öyle çok ciddi boyutlarda değil, ama kafamı kaşıdığımda kepekler ortaya çıkıyor. Kafam deri değiştiriyor sanırım.

Sivilcelerim çıkmaya devam ediyor. Adet dönemi öncesi eskiden yüzümün her tarafını sivilce basardı, bu sefer öyle olmadı. Yüzümün sadece bir tarafını sivilce bastı :) Yani çıkan sivilcelerin beni üzmesi gerekir normalde değil mi? Ama ben sivilce çıktıkça seviniyorum, ohh ohhh çıksınlar da altta sivilce mivilce kalmasın, hepsi yüzeye çıksın diyorum.

Henüz intihar girişiminde de bulunmadım :) depresyon vs de olmadı henüz. Tam tersi daha bi mutluyum, bu kadar süre ertelediğim tedaviye sonunda başlayabilmek beni mutlu yaptı.

Haaa kolestrolüm de harika çıktı, normal değerlere düşmüş. Bunda her sabah içtiğim portakal suyunun, sık sık yediğim bulgur pilavının ve hiç yemediğim kırmızı etin etkisi olduğunu düşünüyorum.

Çok şükür şimdilik her şey iyi gidiyor.

2 yorum:

  1. Bende pişman değilim 2 buçuk ay oldu ama bu aralar sıkıntı basiyo ilaçtan mi anlamadim ama sivilcem 1 tane var oda Koçaman ve üzeri yara morelin ona ve kirmuzi lekem çok ona morelim bozuk ama yine gayet iyiyim

    YanıtlaSil
  2. Sizce kırmızı lekeler geçer mi doktora sordum zamanla geçer dedi ama benim içimde yine şüpheler var

    YanıtlaSil