16 Kasım 2012 Cuma

Roaccutane - 10. Gün

10. günü de bitirdim çok şükür. Yüzüm hafiften kurumaya başladı, ama pul pul dökülme olmadı. Dudaklarım sağlam çok şükür, çünkü çok sık nemlendiriyorum. 

Bir tane "voltran" sivilcem çıktı, 1 haftadır henüz geçmedi, ama küçülmeye başladı diyebilirim. Ayrıca 2 tane de içi dolu sivilcem var, sanırım ki onlar da büyüyecekler. Şu noktada çıkan sivilceleri gerçekten hiç umursamıyorum, çünkü bu sivilceler eskiden de çıkıyordu. Ama bu sefer öyle olmayacak inş, tedavi görüyorum ve bu sivilceler azalacak (AMİN).

Şu andaki en büyük şikayetim yüzümdeki kırmızılık diyebilirim, kıpkırmızıyım. Arada yüzüm çok feci yanıyor, buzdolabını açıp yüzümü soğutuyorum :) 

Ellerim de çok sık kuruyor, sürekli nemlendiriyorum. 
En çok dikkat ettiğim şey, havaların da yavaş yavaş soğuduğu şu günlerde, evden çıkarken mutlaka ellerimi ve dudaklarımı nemlendirmek. Yoksa çok feci oluyor.

Günde 2 kere (sabah-akşam) yüzümü temizleyiciyle yıkıyordum, bunu bire indirdim (sadece akşam). Sabahları sadece suyla yıkıyorum yüzümü. Bu sayede yüzümün daha az kuruduğunu hissediyorum.

Günde yaklaşık 4.5 litre (3 tane 1.5 litrelik şişe) su içiyorum. Yabancı forumlar roaccutane kullananların günde yaklaşık 1 galon (3.8 litre) su içmesini söylüyorlar. 
Ben ayrıca günde 2 kupa yeşil çay içiyorum. Yeşil çayın her şeye faydası var bildiğiniz gibi. 

Yediklerime dikkat ediyorum, kırmızı eti hayatımdan çıkardım, tatlıyı azalttım. Bu sayede sivilcelerim düzelirken, cillop gibi de olucam inş :)

Bazen (özellikle bilgisayara uzun süre, ara vermeden baktığımda) gözlerimde hafif yanma oluyor. Çok çok nadir bel ağrısı oluyor. Ama bunların hiç biri çekilmeyecek şeyler değil. 

Şimdilik çok şükür iyiyim.

2 yorum:

  1. Umarım bütün sivilcelerinden kurtulursun...

    İyi haberlerinle gel tekrar inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. ayyy çok sağol iyi dileklerin için :)

    YanıtlaSil