3 Ağustos 2011 Çarşamba

Dfn Garlı Saç Bakım Kremi

Başka bir saç maskesinde sıra:
Defne "EXTRACTLI" :D bir krem bu. Defnenin saçlara olan etkisi yüzyıllardır biliniyor zaten. Özellikle de defne ağacından elde edilen yağla yapılan sabunların...

"Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır. Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar. "

Defne ağacından çıkarılan yağla yapılan sabunlara "garlı sabun" denilirmiş. Bu garlı o garlı yani :)

Bu bakım kreminin diğer kremlerden farkı saç diplerine de uygulanabilmesi. Bildiğiniz gibi hiçbir saç kremini saç diplerine uygulamamak gerekiyor, saçı yağlandırması ve/veya dökmesinden dolayı. Ama saç diplerini besleyen bu ürünü bilhassa saç diplerine uygulamanız lazım. Ki kullandığım süre boyunca ne yağlanma, ne de dökülme problemi yaşadım. Hatta tam tersi saçıma bu ürünü uyguladıktan sonra saçım o kadar ferahlıyordu ki. Terapi gibiydi. Ve yağlanması da düzene girmişti. 

Ama sanki bir süre sonra saçlarım aşırı kurumaya başladı gibime geldi. Bu yüzden ben de kullanmaya ara verdim. Birkaç ay geçince tekrar kullanmaya başlayacağım. Verdiği o ferahlığı özledim çünkü :)  Sürekli değil ama ara ara kürler şeklinde kullanılabilecek bir ürün bu. Aktarlarda bulabilirsiniz.

2 yorum:

  1. işlem görmüş yıpranmış kuru saç uçları için uygun değil mi o zaman.Kuruttu demişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yıllardır kullanıyorum hem saç diplerime hemde uçlarına sürüyorum yumuşacık oluyor ve çok kolay açılıyor❤️❤️

      Sil