30 Mart 2013 Cumartesi

Makyaj Temizleme Yağları Dosyası

Burada kullandığım 2 makyaj temizleme yağının karşılaştırmasını yapmıştım. Kullandığım başka markalar da oldu ve ben de toplu bir yazı yazmak istedim. Bu yağların nasıl kullanıldığını önceki yazımda anlatmıştım, detaya girmiyorum bu yüzden.

Sıralamam en iyi yağdan, en kötü yağa doğru (bazı ürünlerin maalesef web fotoğraflarıyla yetineceksiniz). Ortak özellikleri hiçbiri cildimde sivilcelenme yapmadı. Ancak hepsini kullandıktan sonra yüz temizleme jeliyle de yüzümü yıkadığımı belirtmek isterim.

1- Lancome Huile Eclat Deep Cleansing Oil


Tek kelimeyle efsane, yağı yüzüme sürdüğümde makyajın yüzümden akıp gittiğini görebildiğim tek yağ. Pahalı ama son kuruşuna kadar değer. Ama hiçbir yerde BULAMIYORUM :(

2- Sephora Supreme Cleansing Oil


Performansının kendisinden sonra gelenlerden pek bir farkı yok, ama onların yaklaşık yarı fiyatı olduğu için 2. sırada.

3- MAC Cleanse Off Oil


Pahalı. Yukarıdakilerde 2 pompa yetiyorken, bunda 4 pompa anca yetiyor. Başarısız.

4- MAC Cleanse Off Oil / Tranquil

Daha önce de tanıtmıştım zaten, 3'ten pek bir farkı yok, sadece az biraz daha başarısız.

5- Noviderm Isoteliale Make Up Removing Oil


Son sırada çünkü vaat ettiği şeyi yerine getiremiyor. Bu seri kızarıklık karşıtı, hassas ciltler için üretilmiş, ama ben diğer ürünlerden hiçbir farkını görmedim. Haa pardon bir farkı var: Temizlemesi daha başarısız.

SONUÇ: Lancome olmadıkça, makyaj yağına fazla para vermeye hiç gerek yok. Bundan sonra Sephora ve muadili ürünlerle devam ederim.

27 Mart 2013 Çarşamba

Roaccutane ve Yüz Kızarması

Okuduğum kitap, susuz kalan bir vücutta yüz kızarmasının görülebileceğini söylüyor. Paylaşmak istedim.


O zaman hadi şimdi hepimiz 1 bardak su içelim, üşenmeyelim :)

24 Mart 2013 Pazar

Apaks Makyaj Temizleme Pedi

Ekşi Sözlük'te BİM'de satılan muhteşem ürünler adında bir başlık var. Bu ürün de orada olmalı mutlaka :)


Fiyat/kalite performansı müthiş. Fiyatı 1.5 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Pamuğu kaliteli, dikişli.


Aynı görevi yapan bir pamuğa bu fiyatın 3-4 katını ödemenin bir mantığı yok. Ki bence çoğundan da daha iyi. Mutlaka almalısınız. BİM'de satıldığını söylememe gerek yok herhalde değil mi? :)

13 Mart 2013 Çarşamba

Roaccutane - 127. Gün

Hamilelikte 3-6. aylar arasını en keyifli dönem olarak adlandırırlar. Roaccutane tedavisinde de 3. aydan sonrası en keyifli anlar bence. Sivilceler artık geçmiş oluyor, çıkarsa bile tek tük çıkıyor, ciltte çok büyük bir düzelme yaşanıyor, her gören "aaa, cildin ne güzel olmuş" diyor vs vs...

Ama insanoğlu çok nankör. Bu sefer de "benim cildim niye bu kadar kırmızı? Neden bu sivilce izleri hala geçmedi?" diyor. Eski sivilceli günlerini unutup, biran önce bebek poposu cilde kavuşmak istiyor. Halbuki sabırlı olmak lazım :)

Çoğu gitti, azı kaldı...Çok şükür.

10 Mart 2013 Pazar

Avon Simply Delicate Feminen Wash

Doktorlar bayanların özel bölgelerini su harici başka bir şeyle temizlemelerini asla önermiyorlar. Malum o bölgenin ph'ı daha farklı, sabun, duş jeli vs gibi temizleyiciler o bölgeyi aşırı kurutabiliyor. Bu durum da birçok soruna yol açabiliyor (yanma, kaşıntı, acılı ilişki vs.). Gerçi doktorlar o bölgeye ağda bile vurulmasını istemiyorlar. Sarkma ve karartı olabilirmiş. En uygunu jilet bile değil makasla kısaltmakmış. Ama tabi türk kadınları için bu mümkün değil :)

Ben de doktor tavsiyelerine uyarak uzun bir süre temizlik için sadece su kullandım, ama kendimi hiç temiz hissetmiyordum. Sabun da kullanamayacağıma göre, o bölgeye özel ürün arayışına girdim.



Bu ürün Avon'dan. Öncelikle şunu belirtmeliyim. Vajina kendi kendini temizleyen bir organdır ve bu tür ürünleri bile vajina temizliği için kullanmamak gerekir. Aman dikat!

Oldukça bereketli ve işini iyi yapan bir ürün. Kullandığım süre boyunca herhangi bir şikayetim olmadı. Bazı kullanıcılar parfümsüz oluşunu sevmemişler, ama ben özellikle parfümsüz olmasını beğendim. Malum bazı doktorlar parfümlü pedlerin bile zararlı olduğunu söylüyorlar.

Her ne kadar o bölgeye özel olsa da ben yine de haftada sadece 1 kere kullanıyorum. Diğer zamanlar suyla yetiniyorum.

Kampanya dönemlerini takip etmek ve stok yapmak çok mantıklı. Ama ben bir daha almam, çünkü başka ürünleri de denemek istiyorum.

3 Mart 2013 Pazar

Avene Clean-Ac Nemlendirici Krem vs. La Roche Possay Effaclar H Nemlendirici Krem

Burada roaccutane sırasında kullandığım nemlendirici kremi anlatmıştım. Farklı ürünleri de deneyeyim dedim ve Avene Clean-Ac'ı seçtim:


Web'den:


AVENE CLEAN AC
( İsotretinoin Tedavisi İçin destekleyici Bakım Kremi )

Roaccutane tedavisinin yan etkilerine karşı cildin aşırı kuruluk ve gerginliğinin giderilmesinde ve tahrişin azaltılmasında kullanılır. Cilt bariyerini onarıp cildi rahatlatarak tedaviye uyumu kolaylaştırır. Nemlendirici glikol, besleyici shea ve jojoba yağı, anti-enflamatuar özellikli çinko glukonat ve yumuşatıcı alfa bisabolol içerir.


Avene 


Sadece roaccutane tedavisi esnasında veya aşırı kuru yangılı ciltlerin yatıştırılmasında

Avene 


Her gün sabah veveya akşam mükemmel bir şekilde temizlenmiş yüze ve boyna nazik hareketlerle masaj yaparak uygulanır. 


Nemlendirmesi çok başarısız, cilt kolay emmiyor, çok yağlı ve yüzü de çok yağlı gösteriyor, yüzde kalıntı bırakıyor. Bir daha almayacağım. Effaclar H'ye devam...