10 Kasım 2011 Perşembe

Sivilce Tecrübelerim

Blogumda biraz gezinen herkes sivilce sorunum olduğunu bilir :(

Ergenliğim ve sonrası pürüzsüz bir ciltle geçti. Ne bir sivilce, ne bir leke, ne siyah nokta vs vs. Sonra 24 yaşımda yaşadığım bir stres sonrası çenemde sivilceler çıkmaya başladı. 2-3 tane çıkıyordu, 1-2 hafta kendi kendine takılıp sonra sönüyordu. Bu yüzden hiç umursamadım bile. Allah'ım keşke o zamanlardan önlemimi alsaymışım.

Birkaç sene çenemdeki sivilcelerim ve ben beraber yaşadık. O zaman bir ara doktora gittim, bana hemen roaccutane verdi. İnternetten yorumları okuyunca bu kadarcık sivilceye bu ilaca ne gerek var dedim ve kullanmadım. Kendi kendime kil maskeleriyle sivilceleri geçirmeye çalıştım ve kil maskelerinden geriye kalan yüzümdeki kıllar oldu maalesef :(

Daha sonra 28 yaşında başka bir stres yaşadım ve çenemdeki sivilceler tüm yüzüme dağılmaya başladı (bir yerde okumuştum, yüzdeki sivilcelerin çıktığı yerler farklı rahatsızlıklara işaret ediyormuş. Mesela çenedeki sivilceyle yanaktaki sivilce aynı şeylerle geçmezmiş). İnsan içine çıkamıyordum. Hani hep derler ya tüm bakışlar üzerimdeydi diye. İnanın aynen öyleydi. Hele hiç unutmam bir kere dolmuşta yanıma orta yaşlı bir kadın oturdu, yol boyunca kafasını çevirip yüzüme baktı, arada da yarabbi şükür gibi bir şeyler dedi durdu. O gün gerçekten çok üzülmüştüm.

O süreçte aklınıza gelebilecek her formülü denedim. Ayva çekirdeğinden yapılan solüsyon, kantaron yağı, limon yağı, lavanta kürleri, soğan kürleri, gümüş suları...Ve her çeşit kozmetik ürün.
Artık bu konularda o kadar deneyimliyim ki bir kişide işe yarayan bir ürünün diğer kişide işe yaramayabileceğini çok iyi biliyorum. Yine de bende işe yarayan şeyleri yazmak istedim. Okuyan 100 kişiden 1 kişide işe yarasa bile kardır diye düşünüyorum.

Sabah akşam yüzümü kükürtlü sabunla yıkıyorum. 3-4 TL'lik bir şey. Ama bende işe yarıyor.

Daha sonra yüzümü elma sirkesi-gül suyu karışımıyla tonikliyorum. Bire bir ölçülerde elma sirkesini ve saf gül suyunu karıştırıp bir şişeye koydum. Kullanmadan önce çalkalıyorum, daha sonra ıslatılmış pamuğa sürüp yüzüme uyguluyorum (Yüzünüze tonik sürmeden önce pamuğunuzu ıslatın ve pamuktan fazla suyu sıkın. Kuru pamuğa ürün sürünce pamuk ürünün çoğunu emiyor, yazık oluyor). Bu tonik özellikle lekelere çok çok iyi geliyor, ayrıca cildimi gençleştirdi sanki.

Geceleri her zaman olmasa da bazen yüzüme isotrexin sürüyorum. Sivilce kurutmada çok etkili bana göre.

Yine bazen bepanthen krem sürüyorum (sadece geceleri). Bu kremin de lekelere iyi geldiğini düşünüyorum.

Denediğim o kadar şeyin arasında bana en çok bu saydığım ürünler yaradı. Yüzümde sivilceler nerdeyse hiç yok, lekelerim de açılmaya başladı. İnş daha da iyi olur. İnş sizler de sivilcelerinize elveda dersiniz en kısa zamanda.

4 yorum:

  1. Merhaba canım.
    Uzun zamandır takip ediyorum blogğunu.
    Aynı dertten bende de var malesef:( 24 yaşındayım. ergenlik zamanında sivilceler sırtıma vurdu tabi durmadım oynadım hep lekeler kaldı, yüzümde hiç bişey olmaıd. Mkayajımı temizlemediğim zamanlarda yanaklaırmda çenemde ufak ufak oluyor onlarıda sıkıyorum iz kalıyor hep. Genelde acnelyse ve contratubex kullanıyorum bende,soyarak lekeleri tedavi ediyor. İzler geçsede bnm elim rahat durmuyorki :( çıkan bişey olursa illa oynuyorum. Gül suyuna döndüm bende tonik olarak, makyajımıda badem sütüyle siliyorum 1 aydır. Doğal yağlar var aktarlarda, üzüm çekirdeği yağı uzun dönem kullanınca iyi geliyor, zaten sirke gibi kokuyor oda. 1 hafta üzüö çekirdeği yağı,sonra buğday yağı ve kayısı yağını dönümümlü kullanıyorum. Etkisi olmuyor değil. Ama vazgeçemediğimiz makyaj en büyük düşmanımız :( Buda benim bloğum beklerim :)http://betirella.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Betty'cim yorumun için çok teşekkür ederim. İnş en kısa zamanda "sivilcelerimden nasıl kurtuldum" temalı bir yazı yazarız bloglarımızda. Bloguna da hemen geliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. beklerim canım :) http://betirella.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Seni yeni keşfettim ve bloğundaki yararlı paylaşımlarına bayıldım.En sondan En başa kadar keyifle okudum sıkı takipçinim artık banada beklerim kahve içmeye:)http://roseangel-sslkokovekozmetikaii.blogspot.com/

    YanıtlaSil