6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kuru Saç Uçları ve Gliserin

Her ne kadar saç diplerim yağlı olsa da saç uçlarım çok kuru. Özellikle son 1 aydır saç uçlarım püskülden halliceler. Çözüm için öncelikle bir süre föne ve saç köpüğüne ara verdim (benden bir tavsiye, saç köpüğünü sürdüğünüz günün akşamı mutlaka saçınızdan yıkayarak çıkarın, saçınızda kalırsa hem uçları kırıyor hem de saçı çok kurutuyor).

Daha sonra saç yıkama metodumu değiştirdim. Artık şampuanla sadece saç derimi yıkıyorum, saç uçlarımı yıkamıyorum. Saçları durulurken zaten saç uçlarım da yıkanmış oluyor. Ekstra şampuanla saç uçlarını kurutmaya gerek yok Daha sonra da sadece saç uçlarına saç kremi sürüyorum.

Ama bana daha kalıcı bir çözüm gerekliydi ve sonunda onu buldum: GLİSERİN!!!! Saçımı yıkadıktan sonra havluyla hafif kurulanmış (daha doğrusu ıslaklığı alınmış diyelim, yani saçlar hala ıslak olucak ama şıp şıp damlalar dökülmeyeek saçlardan) saç uçlarına elimle gliserin yediriyorum. Sonra da kendi halinde kurumaya bırakıyorum. Yalnız burada saçın kendi kendine kuruması çok önemli. Kurutma makinası, fön vs saçınıza asla uygulamayın, saçlarınızdan dumanlar çıkıyor çünkü :)) Asla ve asla kuru saça da gliserin kullanmayın, çünkü saçınızı kırar, daha beter eder.

Kuru saç uçları olanlar gliserini denesinler, sonra da bana dua etsinler :)

9 yorum:

  1. gliserini nerden alacağız?

    YanıtlaSil
  2. aktarlarda ve eczanelerde bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. bu ürünü senden okumamıştım, acaba doğru mu kullanıyorum diye araştırırken denk geldim bloguna. Bugün ilk kez kullandım gliserini ve şimdiye kadar her şey yolunda.

    YanıtlaSil
  4. Evet ben de bir falsosunu görmedim henüz ;)

    YanıtlaSil
  5. Peki ne kadar süreyle kullanabilirz ? Her yıkamadan sonra mı haftada bir filan mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada birle başla bence, zamanla kendi rutinini oluşturursun.

      Sil
    2. Slm benim saç uçlarım zaten kuru iki hafta önce balyaj attırdım dahada kurudu berbat halde kullanmadığım yağ kalmadı ama bir işe yaramıyorlar Yada Saçı aşırı ağırlaştırıyorlar saçı ağırlaştırıyormu? Birde nekadar miktar kullanıyorsun ? Cvplarsan sevinirim teşekkürler ;-)

      Sil
  6. 😢güzelleşecegiz diye mahvettik saçlarimizi bol bol zeytinyagı en güzeli

    YanıtlaSil
  7. hangi markayı kullanıyorsun resmini atsaydın keşke

    YanıtlaSil