21 Nisan 2013 Pazar

Roaccutane ve Dudaklar -2-


Burada roaccutane döneminde kullandığım dudak bakım ürünlerini listelemiştim. Yeni (ve son) listemle karşınızdayım.


1- Lypsyl Dudak Kremi


Hala favorim.


2- Blistex MedPlus


Bir diğer favorim.

3- Nivea Med Protection




SPF 15 özelliği var. 3. sırada olmasının en önemli nedeni diğerlerinden daha ucuz olması. Normal Nivea lipsticklerinden çok daha iyi ama bence "Med Protection" bu ürün için çok iddialı bir ad olmuş.

4- Burt's Bees Bal Özlü


Bence abartıldığı kadar iyi değil. Normal insanlar için yeterli gelebilir, ama roaccutane kullananların çok sık tekrarlaması gerekiyor dudaklarına. Ayrıca içlerinde en pahalı olanı. Daha iyisini daha ucuza almak varken?


5- Neutrogena SPF 20 Dudak Kremi


Yazın sırf SPF'sinden dolayı alınabilir, ama roaccutane hastalarını kesmez.


6- The Body Shop Hemp Lip Conditioner


Tek kelimeyle: Olmamış!!!

13 Nisan 2013 Cumartesi

L'oreal Elseve Extraordinary Oil

Burada Body Shop'tan aldığım saç serumunu (veya yağını) tanıtmıştım. Oldukça bereketli, işini de iyi yapan bir ürün olduğunu düşünüyordum. Taaaa ki bununla tanışana kadar:


Cam şişede, 100 ml. Fiyatına göre miktarı ve ambalajı çok iyi olan bir ürün.

Şampuanlama öncesinde yoğun besleme, tarama öncesinde saç dokusunu yumuşatarak taramayı kolaylaştırma veya şekillendirme sonrası da saçı onarmak ve ipeksi bir görünüm kazandırmak için kullanabilirsiniz demişler. Ama ben banyo öncesi hiç kullanmadım.

Kullanımı: Banyo sonrası hafif nemli saça 1 fıs uyguluyorum. Ürünü önce elime sıkıp, elime iyice yediriyorum. Isınan ürünü daha sonra saçıma sürüyorum. Uzun saçlarda 2-3 fıs yeter, daha fazlasına hiç gerek yok).

Sonuç: Saçımdaki elektriği alıyor, saçımı yumuşacık yapıyor (hem de günlerce sürüyor bu yumuşaklık), asla yağlandırma yapmıyor (ki bunu kullandıktan sonra Body Shop'ınkinin bildiğinin saçımı yağlandırdığını anladım), saçımı ağırlaştırmıyor.Kokusu da çok güzel (ama kalıcı değil).

Tek negatif yanı bu tür ürünlerinin hepsinde var olan silikon.

Bundan sonra hep alırım.


DÜZELTME: ROACCUTANE SIRASINDA KURU SAÇLARIMA İYİ GELMİŞTİ EVET, AMA ŞİMDİ SAÇLARIMI AŞIRI YAĞLANDIRMAYA BAŞLADI. HATTA EN SON KUAFÖR "SAÇINI ZEYTİNYAĞINA MI BULADIN?" DEDİ. ADI ÜSTÜNDE İÇİNDE "YAĞ" OLAN BİR SERUMDAN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMEMEK GEREKİRDİ ZATEN. ARTIK KULLANMIYORUM.