2 Haziran 2012 Cumartesi

Son Dönemlerde Kullandığım Şampuanlar

Burada silikon, sülfat, paraben içermeyen Body Shop şampuanlarından bahsetmiştim. Çok uzun bir süre bu şampuanları kullandım (hem yağlı saçlar için olanları hem de normal saçlar için olanları). Saçın bir süre sonra bu tür şampuanlara alışacağı yazıyordu sağda solda. Ama yok, yaklaşık 1.5 yıl kullanmama rağmen benim saçım bu tür şampuanlara bir türlü alışamadı. Donuk, cansız, uçları püskül püskül saçlarım oldu bu şampuanlar sayesinde. Ben de Body Shop şampuan defterini tamamen kapatıp yeni şampuan arayışına girdim.

İlk denemem Yves Rocher'den Hacim Veren Şampuan oldu.


Ebegümeci özlü bu şampuan silikon içermiyor. 200 ml'si 11-12 TL gibi bir şeydi. Kokusu bazılarını rahatsız edebilecek boyutta diyebilirim. Evet hacim konusunda biraz etkisi olabilir, ama saçımın hacimden önce bakıma, canlılığa ihtiyacı var ve bu şampuan hiçbirini vermiyor ne yazık ki.

Ben de başka bir şampuana geçtim. Yine Yves Rocher'den Arındırıcı Şampuan.

Bu da aynı fiyat ve yine silikon içermiyor. Isırgan otu özlü, kokusunu da alıyorsunuz zaten. Yağlı saçlar için ideal, saçın geç yağlanmasını sağlıyor. Yağlı saçı olanlara tavsiye edebileceğim bir şampuan. Ama benim önceliğim yağlı saçım da değildi.

Son olarak silikonu, sülfatı bol bir şampuan deneyeyim dedim.

Sadece şampuanıyla da yetinmedim, Gliss'in Ultimate Repair setini aldım. Adı zaten ihtiyacım olan şeyi vadediyor. Çok yıpranmış, hasara uğramış, kuru saçlar için üretilen bu şampuan 3 kat sıvılaştırılmış keratin (diğer Gliss ürünlerine göre) içeriyor. Saçı onarıyor, kırıkları azaltıyor.

Ben bu serinin tüm ürünlerinden ayrı ayrı memnun kaldım. İlk kullanımda farkı görüyorsunuz zaten. Kokuları muhteşem. Saçlarımı yumuşacık yapıyorlar. Şampuan ve saç kremi bildiğimiz gibi. Saç bakım maskesinin 1 dakika kullanılması öneriliyor, ama ben daha uzun süre saçımda tutuyorum. Hatta bazen 2-3 saat diyebilirim.

Fıs fıs ise durulanmıyor, ben ıslak saça uyguluyorum. Saçlarım kolay açılıyor. Ondan da memnunum.

Genel olarak size şiddetle önerdiğim bir seri. Hepsini aynı anda almasanız bile, bir yerinden başlayın derim. Gerçekten çok iyiler.

Detaylı bilgi için: Buyurun.