28 Ocak 2012 Cumartesi

Bosphorus Kaş ve Kirpik Yağı

Vücudumun her yerinde oldukça bonkör bir şekilde dağılan kıllar, ne yazık ki kaş ve kirpik kısmına gelince sekteye uğramış. Alt kirpiklerim hiç yok diyebilirim, üst kirpiklerim de rimelle anca normal boyutlara ulaşıyor. Kaşlarım yarım kaş, bir yerden sonra kaş değil 2-3 tane kıl var sadece. Ayrıca çok seyrekler. Seyrek kaş bir insanı yaşlı gösteren etmenlerden. Kaşın dolgun olması yüze taze bir hava veriyor. Kim Kardashian bile kaş makyajına çok önem veriyormuş. Kaş için özel farlar, kalemler var bildiğiniz gibi. Ama benim hergün bir de kaşlarımla uğraşacak vaktim yok :(
Ben de kirpik ve kaşlarımı gürleştirecek bir formül arayışına girdim. Badem yağının iyi geldiğini biliyordum, ama onun da uygulaması zordu. En iyisi sırf bu işler için üretilmiş bir ürün kullanmaktı.
Rimel uçlu tarafı kirpikler için, diğer ucu da kaşlar için dizayn edilmiş. Kirpiklerinize rimel sürer gibi uyguluyorsunuz, diğer tarafı da kaşlarınıza kılların çıkış yolunun tersine sürüyorsunuz. Kaşlarınıza istediğiniz zaman sürebilirsiniz (dışarıya öyle çıkmayın tabi), ama kirpiklere yatmadan önce sürmek en mantıklısı, çünkü yağ gözlere dolarak görüşü engelliyor. Ben bu ürünü her zaman yatmadan önce uyguladım.

Web'den:

Bosphorus Kaş ve Kirpik Bakım Yağı içerisinde bulunan bitkisel yağlar sayesinde kaş ve kirpiklerinizin bakımını yapar besler ve güçlendirir. Ürünümüzde yer alan bitkisel yağlar titiz araştırmalar sonucunda belirlenmiş olup yüzyıllardır kaş ve kirpik bakımında kullanılan yağlardır. 

Bosphorus Kirpik Bakım Yağı; içeriğinde bulunan bitkisel yağlar ve özellikleri şöyledir.

Hint Yağı : Hint Yağı yüzyıllardır saç ve kirpik bakımında kullanılan etkili bir bakım ürünüdür. Hint Yağının kirpikler üzerinde gürleştirici ve uzatıcı etkisi vardır.
Fındık Yağı : Fındık yağı yıpranmış şeklini kaybetmiş kirpikleri onarır. Kirpiklerin düzgün ve kıvrık görünmesini sağlar.
Buğday Yağı : Buğday yağı güçlü antioksidan içeriği sayesinde kirpiklerin dış etkenlere karşı direncini arttırır. Ayrıca Buğday yağının sahip olduğu UV ışınlarını filtreleme özelliği sayesinde kirpikleri güneşin zararlı etkilerinden korur.
Tatlı Badem Yağı : Tatlı Badem Yağı zengin mineral içeriği sayesinde kirpikleri besler ve parlamasını sağlar.

Bosphorus Kaş Bakım Yağı; içeriğinde bulunan bitkisel yağlar ve özellikleri şöyledir.

Fındık Yağı : Yıpranmış şeklini kaybetmiş kaşları onarır, kaşların dağınık ve şekilsiz durmasını önler.
Kayısı Çekirdeği Yağı : Kayısı çekirdek yağı göz çevresi tarafından kolaylıkla emilen etkili bir bakım ürünüdür. Özellikle göz altı morlukları için kullanılan kayısı çekirdek yağı, kaşları nemlendirip beslerken aynı zamanda göz çevresi bakımınıda yapar.
Buğday Yağı : Buğday yağı güçlü antioksidan içerği sayesinde kaşların dış etkenlere karşı direncini arttırır. Ayrıca buğday yağının sahip olduğu UV ışınlarının filtreleme özelliği sayesinde kaşları güneşin zararlı etkilerinden korur.
Susam Yağı : Yüz yıllardır ağrı giderme amaçlı masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Kaşlara uygulanması bu bölgede oluşan baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca etkili bir nemlendirici olduğundan kaşların yumuşamasını ve kolay şekil almasını sağlar.
Çörekotu Yağı : Antiseptik özelliği sayesinde kaşları korur. Derideki kan dolaşımını arttıracağından kaşları besler ve daha canlı görünmesini sağlar.
Jojoba Yağı : Kaş üzerinde ince bir tabaka oluşturarak kaşları dış etkenlerden korur canlı ve parlak görünmelerini sağlar.
Isırgan Otu Yağı : Hücre yenileyici özelliği sayesinde kaşları yeniler ve daha güçlü hale getirir.
E Vitamini : E vitamini antioksidan özelliği sayesinde kaşlarınızı dış etkenlerden korur ve yıpranmalarını önler. Kaşların ençok ihtiyaç duyduğu vitamin olduğundan kaşların beslenmesinde etkilidir.


Görüldüğü gibi üründe yok yok. Ben bu ürünü yaklaşık 8 ay önce aldım, ama düzenli kullanmadım. Ortalamaya vurarsak haftada 2 kere sürdüm diyebiliriz. Kirpiklerime arka arkaya 3 günden fazla süremedim, çünkü gözlerimi kaşındırmaya başladı. Bu ürünün tek olumsuz özelliği buydu benim için. Onun haricinde kaşlarım fark edilecek şekilde doldu. Kirpiklerimde kaşlarımdaki kadar farkedilir bir etki göremedim, ama bunun nedeni kirpiklerime çok daha az kullanmam bence. Yine de kirpiklerim eskisi gibi dökülmüyorlar artık, rimel daha iyi duruyor ve yeni kirpiklerin de çıktığını görüyorum.
Benim çok memnun kaldığım ve şiddetle tavsiye ettiğim bir ürün. Bitince tekrar alırım.   

15 Ocak 2012 Pazar

Lancome La Base Pro Makyaj Bazı

Makyaj bazları temel olarak yüzü makyaja hazırlamak için kullanılıyor. Nasıl ki far bazları far renklerinin gözlerde daha kalıcı ve daha belirgin olmasını sağlıyorsa, makyaj bazları da öyle. Baz kullanınca hem makyaj daha kalıcı oluyor, hem fondöten, allık vs yüzde daha belirgin duruyor, hem de makyaj öncesi yüzdeki kusurlar (kısmen de olsa) kapatılıyor. Ne gibi? Yüzdeki çukurlar, gözenekler gibi. Çünkü baz o çukurluklara doluyor. Ayrıca ürün yüze homojen bir şekilde dağılıp koruyucu görevi gördüğü için yaptığınız makyaj da daha profesyonel oluyor.

Benim makyaj bazı olarak her gün kullandığım ürün ise Lancome'dan:
Bu ürün tamamiyle silikondan oluşuyor desem abartmış olmam. Silikon yüzdeki yağı emerek parlamayı engellemeye yardımcı oluyor. Ürünün yağ içermeyen bir formülü var. Jel kıvamında. Renksiz, şeffaf. Benim için en önemli özelliği ise sivilce yapmaması. Tüm cilt tipleri için uygun.

Ben şöyle kullanıyorum. Sabahları yüzümü temizledikten ve nemlendiricimi sürdükten sonra 5dk bekliyorum cildimin nemlendiriciyi tamamen emmesi için. Daha sonra 1 pompa elime sıkıyorum üründen ve elimle (fırçayla da olur mesela MAC 187 ile) nokta nokta yüzüme uygulayıp kremi yedirir gibi ürünü yediriyorum yüzüme. Biraz daha bekleyip fondötenimi uyguluyorum.

Gerçekten cildim bu ürünü kullanınca daha bebeksi oluyor, fondöten kayıyor yüzümde diyebilirim ve evet makyaj da daha kalıcı oluyor. 
Ama fiyatı çok çok pahalı, bu yüzden bence bu ürün günlük kullanıma uygun değil. Özel günlerde kullanılabilir anca. Ben alıştığım için hergün kullanıyorum ne yazık ki :( 
Türkiye'de ben bu ürünü bulamıyorum. Free-shoplardan alıyorum (stok yapıyorum daha doğrusu). 

8 Ocak 2012 Pazar

Uni Face Pad (Yağlı Ciltler İçin)

Bugün size hem makyaj çıkaran, hem de peeling yapan bir ped tanıtacağım.

UNİ markası bu amaçla 2 ayrı ürün çıkarmış. Biri normal/kuru ciltler için olan, mavi renkli ürün. Aloe vera ve papatya özleri içeriyor. Benim tanıtacağım ise üstteki sarı olan. Greyfurt özlü, yağlı ciltler için. Bir kutuda toplam 40 adet ped var.

Vaatleri: İçerdiği salisilik asit ve greyfurt sayesinde, sivilceli, problemli, yağlı ciltlerin temizliğinde ve parlaklığın giderilmesinde ferahlık veren çift taraflı, nemli yüz bakım pedleri. Greyfurt cildi yağ ve bakterilerden arındırır, canlandırır. Salisilik asit gözenekleri derinlemesine temizler ve sıkılaştırır.

Kullanım: Peeling yüzeyi ile cilde dairesel hareketlerle masaj etkisi oluşturur. Diğer yumuşak yüzeyin emici özelliği ile kirlerin ve yağların uzaklaştırılmasını sağlar.

Kağıt üzerinde mükemmel görünüyor, peki ya gerçekte? Bahsedildiği gibi ürünün 2 tarafı, 2 farklı amaç için tasarlanmış. Bir taraf peeling için, bir taraf da makyaj temizleme için. Peeling için olan tarafı resmen keçe gibi. Keçeyi hafif ıslatıp yüzünüze sürdüğünüzü düşünün. Bilmiyorum belki ıslanan keçe bu pedlerden daha yumuşaktır...Bu pedler yüzü çizmekten, tahriş etmekten başka hiçbir işe yaramıyor, kaldı ki peeling yapacaklarmış (!). Peelingden kasıtları yüzü tıraşlamaksa evet doğru.
Gelelim öbür yumuşak, makyaj temizleyen tarafa. O taraf bile yumuşak değil bir kere. Ayrıca ürün bence yeterince nemli değil, dolayısıyla bu derecede kuru bir ürün makyaj falan çıkaramaz, ki çıkaramıyor da.
Zaten saçmalık şurdaki, ürünün 2 tarafında da aynı özler var, ama sen bir tarafıyla peeling yapın, bir tarafıyla da makyaj temizleyin diyorsun. Saçma...
Ben bu ürünü çöpe atmadan önce size de haber vereyim dedim ki, paranızı (7-8 TL de olsa) çöpe atmayasanız.
Çoook vasat bir ürün, yüzünüze bu kötülüğü yapmayın.


1 Ocak 2012 Pazar

L'Oreal Absolut Repair Saç Maskesi

Bugün başka bir saç maskesi tanıtacağım sizlere. L'Oreal'den Absolut Repair:
Vaatleri: Çok kuru ve adından da anlaşılabileceği gibi yıpranmış saçlar için formüle edilmiş bir bakım maskesi. Saçı derinlemesine besler, canlandırır, parlaklık verir, nem ile doldurur, saten yumuşaklığında ve sağlıklı saçlar bırakır.

Kullanım: Şampuanla yıkanan ve durulanan saçlardaki ıslaklık bir havlu yardımıyla alındıktan sonra saça sürülür (saç diplerine sürmeyin), 2-3 dk beklenip daha sonra bol suyla durulanır, ancak ben daha uzun süre saçımda tutuyorum (burada bir parantez açmak istedim, saçın durulanması çok önemli bir mevzu, saçta asla şampuan, krem vs kalıntısı kalmamalı. Bu kalıntılar kepek, yağ gibi bir sürü saç sorununa yol açıyor. Peki saçımızı ne kadar süreyle durulamalıyız? Basit bir formül var, şampuan saçınızda ne kadar süre kaldıysa onun 3 katı süre ile saçınızı durulamalısınız).

Vaatlerinin hemen hemen hepsini yerine getirdiğini söyleyebilirim. Parlaklık, nem, yumuşaklık daha ilk kullanımında görebileceğiniz özellikler. "Repair-onarım" kısmında ise saç uçlarımda belki de verdiği yumuşaklıktan, nemden kaynaklanan daha az kırılma gözlemledim. Sonuçta daha hiçbir ürün kırılan saç uçlarını eski haline getirmeyi vaat edemiyor. Anca yenilerinin oluşmasını engelleyebilirler. Bu ürün de bence bunu beceriyor. Ayrıca saçı ağırlaştırmıyor, yağlandırmıyor. Fön çekerken kuaför bile farketmişti saçımdaki yumuşaklığı ve saçıma ne kullandığımı sormuştu.

Ancak bence fiyatı çok pahalı. Ben kuaförlerden bu tür ürünleri asla almıyorum, onların ne denli kazıkçı olduğunu biliyorum. Ankaralılar bilir İlkiz Sokak'ta kuaför malzemeleri satan bir sürü dükkan var. Orada bu ürün yanlış hatırlamıyorsam 40-50 TL civarı. Orda bile pahalı yani. Evet güzel bir ürün ama madem bu kadar para veriyorum, yeni ürünler de denemeliyim, belki daha iyisini bulurum (ve hemen sizinle paylaşırım).