25 Aralık 2011 Pazar

Lancome Huile Eclat Deep Cleansing Oil vs. MAC Cleanse-Off Oil Tranquil

Uzun bir süredir cep telefonumdaki fotoğrafları bilgisayara aktaracak zımbırtıyı (adını bilemedim) bulamadığım için blogu bir türlü güncelleyememiştim. Baktım bulacak gibi de değilim, net fotolarıyla bir şeyler yazayım dedim.

Bugün yüz makyajı temizlemede kullanılan 2 yağı karşılaştıracağım.

Genellikle makyaj temizliği için yağ kullanma fikri insanlara tuhaf geliyor. Bana da ilk başta öyle gelmişti, hele ki sivilceli bir cildim olduğu için asla kullanmam diyordum. Ama daha sonra iyi temizlenmemiş bir makyajın gözenekleri tıkıyarak sivilcelere neden olduğunu öğrendim ve cilt temizliğine özellikle de yüz makyajı temizliğine daha bir önem vermeye başladım.

Eğer yüzünüze fondöten, kapatıcı, pudra vs. kullanmıyorsanız bu tür temizleyiciler size göre değil. Ancak vurgulamak istediğim bir nokta var ki eğer ki yüzünüze güneş koruyucu krem kullanıyorsanız, mutlaka ama mutlaka gün bitimi bu yağlarla yüzünüzü temizlemeniz lazım. Her ne kadar masum gibi gözükseler de güneş kremlerinin o koruyuculuğu içeriğindeki bazı ağır maddelerle sağlanıyor ve bu maddeler normal suyla, sabunla yüzünüzden çıkmıyor. Hani bazen aldığımız bir güneş koruyucu yüzümüzde sivilce yapar ya. İşte bunun tek nedeni kremin ciltten iyi temizlenememesi. Özetle yüzüne güneş kremi sürenler mutlaka temizleyici yağlardan kullanmalı.

Neyse. Gelelim tanıtacağım ürünlere. İlki Lancome Huile Eclat.

Öncelikle kullanımını anlatayım. Pompalı bir şişesi var, 2 kere elime sıkıyorum ve KURU ellerimle KURU yüzüme uyguluyorum. Yani sanki yüzünüzü sabunla yıkarmış gibi yağla yıkıyorsunuz. Makyajın yüzünüzden aktığını çok net bir şekilde görüyorsunuz. Daha sonra ellerimi ıslatıyorum, bu sefer ıslak ellerimle yüzümü köpürtüyorum. Yüzümdeki yağ ıslak ellerle birlikte köpürmeye başlıyor zaten. En son da yüzümü duruluyorum.

2. ürün de MAC'ten Cleanse-Off Oil Tranquil.

Cleanse Off Oil / Tranquil

Bunun da kullanımı aynı şekilde olduğu için detaylarına inmeyeceğim. 

Gelelim 2 ürünün karşılaştırmasına: Eğer mecbur kalmasaydım asla ve asla MAC almazdım. Lancome'dan o kadar çok memnundum ki. Lancome'un temizleme gücü kesinlikle daha iyi, göz, yüz, dudak yüzünüzde ne varsa silip atıyor. Duruladıktan sonra yüzünüzde yağlı bir his kalmıyor (ben yine de en son kendi temizleyicimle yüzümü tekrar yıkıyordum). 6 aylık kullanım ömrü var, ama her gün 2 pompa kullanınca zaten anca o kadar yetiyor. Harika bir ürün(dü), üründü diyorum çünkü hiçbir yerde bulamıyorum. Eskiden çilek'ten alırdım, artık orda yok. Diğer mağazalara baktım, free-shoplara baktım, yurtdışında aradım ama bulamadım. Ben de mecburen MAC aldım. MAC'in temizleme özelliği çok zayıf, bir kere 2 pompa yetmiyor, 3 tane sıkıyorum. Göz makyajına yetmiyor, ki ben sadece maskara kullanırım gözlerime. Ürünü uygularken Lancome'daki gibi makyajın aktığını göremiyorum, duruladıktan sonra hala yağlı bir his bırakıyor. Dolayısıyla tercihen değil mutlaka sonrasında yüzü tekrar yıkamak gerekiyor vs vs. Kısaca Lancome bulursanız mutlaka alın, bana da söyleyin ben de alayım :)