3 Ekim 2011 Pazartesi

The Body Shop - Grapeseed Glossing Serum (Üzüm Çekirdeği Parlatıcı Serum)

Burada saçlarım için kullandığım sıvı saç kremini tanıtmış ve bundan sonra sürekli bu ürünü kullanacağımı belirtmiştim. Dediğim gibi de yaptım. Ama bir zaman sonra saçlarımda tuhaf bir kuruluk, tuhaf bir tabaka hissettim. Kuaför de "saçına ne kullanıyorsun? fön çekerken gacur gucur sesler çıkıyor" diyince başka bir ürün kullanmaya karar verdim. O üründeki temel sorunun silikon olduğunu düşünüyorum, ben artık şampuanlarımda bile silikon kullanmıyorum. Bu yüzden silikonsuz bir ürün aradım ve buldum.  Satıcı kızın bilgilendirmesiydi, içeriğine bakmamıştım bile. Sağolsun salavin uyardı, üründe cyclopentasiloxane ve dimethicone varmış :( Ama bu içerik ürünle ilgili olumlu fikrimi değiştirmedi.

Web'den:
Nemlendirici ve parlatıcı üzüm çekirdeği yağıyla matlaşmış ve kabarmış saçları bir anda yola getirebilirsiniz. Günlük kullanım için. 

İçinde susam tohumu ve üzüm çekirdeği yağı var. Kokusu çoook güzel. Saçımı parlatıyor, iddia ettiği gibi kabarmayı önlüyor, yumuşatıyor, nemlendiriyor.

Ben şöyle kullanıyorum: Saçımı yıkadıktan sonra ikiye ayırıyor ve önce bir fıs avucuma sıkıp saçımın bir tutamına saç uçlarına yediriyorum, daha sonra da bir fıs diğer tutama. Sonra saçlarımı kurutuyor ve en son tek bir fıs tüm saçıma tekrar uyguluyorum. Hem ıslak, hem kuru saça uygulanabiliniyor yani. Çok az kullanım yettiği için bu ürün mümkünü yok bitmez bence :) 20 tl gibi bir fiyatı olduğunu düşününce oldukça hesaplı.

Gerçekten çok güzel bir ürün. TBS doğal içerikli ürün talebimi her zaman karşılıyor.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Elf Brush Shampoo

Good old days.....Yurtdışından sınırsız alışveriş yapabildiğimiz güzel günler geride kaldı. Aslında bu konuda konuşulacak çok şey var. Neden böyle bir karar alındı (cari açık? başbakanın oğlunun kozmetik işine girmesi?) bilemiyoruz. İlginç bir şekilde özgürlüğü bu kadar sınırlandıran bir karar medyada da hiç yer bulmadı. Blogger'lardan da yeterli bir tepki gelmedi bana göre. Dava açmak yerine kamuoyunda farkındalık yaratmak daha uygun bir seçenekti aslında. Gazetelere ortak mailler atılabilirdi vs vs.

Neyse konumuza geri dönelim. Bugün size sadece internetten sipariş verebileceğiniz (ve dolayısıyla artık veremeyeceğiniz) bir ürün tanıtmak istiyorum. Hani olur ya belki bu aptal yasakların bittiği günleri de görürüz diye geleceğe yatırım yapıyorum.

Elf (eyes lips face) ucuz ürünler satan bir marka. Benim tanıtacağım ürün ise fırça şampuanı.

Ben kullandığım makyaj fırçalarını her gün yıkarım. Özellikle de yüzüme kullandığım fırçaları. Bazı makyaj videolarını izlediğimde insanların artık rengi dönmüş fırçaları tekrar tekrar kullandıklarını görüyor ve hayret ediyorum. Bu fırçalar açıkta bekliyorlar ve bekledikleri süre boyunca da mikrop çekiyorlar. Hele ki benim gibi hassas, sivilceli cildi olan insanlar mutlaka her gün fırçalarını yıkamalılar.

Dediğim gibi ben bu ürünü her gün kullandım ve o haliyle bana 1 yıl yetti. Allah'tan 2 şişe stoğum daha var. Nasıl kullandığıma gelince. Avucuma veya küçük bir tabağa bir miktar şampuandan döküyorum, kıllarını ILIK suyla ıslattığım fırçamı şampuanla köpürtüyor daha sonra da ILIK suyla duruluyorum.


Fırçalarınızı yıkarken fırçadaki metal kısmın üst taraflarına su değdirmemeye dikkat edin. Yani mesela yukarıdaki fırçada siyah üst taraflar asla ıslanmasın. Çünkü o tarafların ıslanması metal kısmın iç taraftan paslanmasına ve kılların dökülmesine neden oluyor.

Yıkanan fırçayı asla kılları üst tarafta kalacak şekilde kurumaya bırakmayın. Bu durum kıl köklerinin tam olarak kurumamasına ve dolayısıyla kılların dökülmesine neden oluyor. En uygunu kıllar altta kalacak şekilde fırçayı dik koyarak kurutmak. Bunun için nette bazı aparatlar satıldığını gördüm, bazıları da fırçaları iple asıyorlar. Ama ben bunlarla uğraşmadan fırçayı yatay koyarak kurutuyorum, en uygun yöntem değil ama idare ediyor.