17 Ağustos 2011 Çarşamba

Clinique - Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask


Clinique anti-blemish serisinden son 2 üründe sıra :)





Web'den alıntı:
CİLT TİPİ : Akne sorunu olan bütün ciltler
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ : Cildin parlamasının önlenmesine lekelerin görünümünün azalmasına yardımcı olan kil bazlı temizleyici maskedir.
SAĞLADIĞI AVANTAJLAR : Cildi derinlemesine temizleyerek gözeneklerin kirlerden arınmasına yardımcı olur sadece 5 dakika içinde cildiniz temiz pürüzsüz ve daha az lekeli görünüm kazanmasına katkıda bulunur.Yumuşak ve cildi kurutmayan yapıya sahiptir.
ÜRÜN KULLANIMI : Temizlenmiş cilde göz çevresi hariç tutarak uygulayınız.5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak temizleyiniz.
Bunlara ekleyecek çok fazla da bir şeyim yok. Uygulaması kolay bir ürün, krem yapıda. Vaatlerini yerine getiriyor, gözenekleri azaltıyor, yağı kontrol ediyor. İlk başlarda yüzümde 15-20 dk bekletiyordum ama o zaman maske yüzümde çok feci kurumuş oluyordu, temizlenmesi zor oluyordu ve cildim çok tahriş oluyordu. Yani ideal süre gerçekten de 5 dakika, ne az, ne fazla. 
100 ml'lik bir ürün, ama yüzünüze çok az uyguladığınız için ürün uzuuuun bir süre gidiyor. 
Ben haftada 1 uyguluyorum, ama 2-3 kere uygulasanız da işinizi görür. Cilt tipinize göre karar verirsiniz. 


Son olarak yüzünüzde kuruyan maskelerde (kil gibi), maske yüzünüzdeyken mimik yapmamaya çalışın. Bu hareket mimik çizgilerinin erken yaşta belirginleşmesine neden olur.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kuru Saç Uçları ve Gliserin

Her ne kadar saç diplerim yağlı olsa da saç uçlarım çok kuru. Özellikle son 1 aydır saç uçlarım püskülden halliceler. Çözüm için öncelikle bir süre föne ve saç köpüğüne ara verdim (benden bir tavsiye, saç köpüğünü sürdüğünüz günün akşamı mutlaka saçınızdan yıkayarak çıkarın, saçınızda kalırsa hem uçları kırıyor hem de saçı çok kurutuyor).

Daha sonra saç yıkama metodumu değiştirdim. Artık şampuanla sadece saç derimi yıkıyorum, saç uçlarımı yıkamıyorum. Saçları durulurken zaten saç uçlarım da yıkanmış oluyor. Ekstra şampuanla saç uçlarını kurutmaya gerek yok Daha sonra da sadece saç uçlarına saç kremi sürüyorum.

Ama bana daha kalıcı bir çözüm gerekliydi ve sonunda onu buldum: GLİSERİN!!!! Saçımı yıkadıktan sonra havluyla hafif kurulanmış (daha doğrusu ıslaklığı alınmış diyelim, yani saçlar hala ıslak olucak ama şıp şıp damlalar dökülmeyeek saçlardan) saç uçlarına elimle gliserin yediriyorum. Sonra da kendi halinde kurumaya bırakıyorum. Yalnız burada saçın kendi kendine kuruması çok önemli. Kurutma makinası, fön vs saçınıza asla uygulamayın, saçlarınızdan dumanlar çıkıyor çünkü :)) Asla ve asla kuru saça da gliserin kullanmayın, çünkü saçınızı kırar, daha beter eder.

Kuru saç uçları olanlar gliserini denesinler, sonra da bana dua etsinler :)

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Dfn Garlı Saç Bakım Kremi

Başka bir saç maskesinde sıra:
Defne "EXTRACTLI" :D bir krem bu. Defnenin saçlara olan etkisi yüzyıllardır biliniyor zaten. Özellikle de defne ağacından elde edilen yağla yapılan sabunların...

"Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır. Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar. "

Defne ağacından çıkarılan yağla yapılan sabunlara "garlı sabun" denilirmiş. Bu garlı o garlı yani :)

Bu bakım kreminin diğer kremlerden farkı saç diplerine de uygulanabilmesi. Bildiğiniz gibi hiçbir saç kremini saç diplerine uygulamamak gerekiyor, saçı yağlandırması ve/veya dökmesinden dolayı. Ama saç diplerini besleyen bu ürünü bilhassa saç diplerine uygulamanız lazım. Ki kullandığım süre boyunca ne yağlanma, ne de dökülme problemi yaşadım. Hatta tam tersi saçıma bu ürünü uyguladıktan sonra saçım o kadar ferahlıyordu ki. Terapi gibiydi. Ve yağlanması da düzene girmişti. 

Ama sanki bir süre sonra saçlarım aşırı kurumaya başladı gibime geldi. Bu yüzden ben de kullanmaya ara verdim. Birkaç ay geçince tekrar kullanmaya başlayacağım. Verdiği o ferahlığı özledim çünkü :)  Sürekli değil ama ara ara kürler şeklinde kullanılabilecek bir ürün bu. Aktarlarda bulabilirsiniz.