31 Temmuz 2011 Pazar

Yves Rocher - 1 Minute Nourishing Repairing Mask

Clinique anti-blemish serisine biraz ara verip bugün saçlarıma kullandığım bir maskeyi tanıtmak istiyorum sizlere:

Yves Rocher'den Nutrition 1-Minute Nourishing-Repairing Mask. Ürün kuru saçlar için hazırlanmış ve adından da anlaşıldığı gibi besleyici, onarıcı bir maske.

İçinde yulaf sütü (besleyici özellikte), shea yağı (onarıcı) ve ylang-ylang yağı (saçların hızlı uzamasını sağlar) var. Banyoda ıslak saça uygulayıp birkaç dakika bekliyor ve daha sonra duruluyorsunuz. Hepsi bu.

Ürün harikaaaaaaa kokuyor. Hem doğal gibi, hem parfümlü gibi çok değişik bir kokusu var. Bu kokunun parfümü olsa hiç düşünmeden alırdım o kadar yani :) Saçlarda ağırlık da yapmıyor, bazı bakım maskeleri saçınızı çok iyi durulamanıza rağmen hala saçınızdaymış hissi uyandırır, bunda öyle bir şey gözlemlemedim. Ama saçlara olan etkisinde olağanüstü bir şeyle de karşılaşmadım. Evet uygulandığı gün saçlarda bir yumuşaklık hissediliyor ama o kadar. Sadece 1 kademe daha fazla yumuşaklık için oldukça pahalı bir ürün bence (ben aldığım da 20 küsur TL'ydi). Hele de piyasada daha ucuz muadilleri olduğunu düşünürsek. 

17 Temmuz 2011 Pazar

Clinique - Anti-Blemish Solutions Clear Blemish Gel

Clinique anti-blemish serisini tanıtmaya devam ediyorum. Bugünkü ürün Clear blemish gel.
Adından da anlaşılabileceği gibi sivilce ve izler üzerinde kullanılabilecek bir jel. Ürünün iyileşme sürecini hızlandırdığı ve yüzde oluşan kızarıklıklara iyi geldiği vaat ediliyor. Makyaj altına da kullanılabiliniyormuş.


Ürün sadece 15 ml ağırlığında, ama yüzünüze  o kadar az kullanıyorsunuz ki, bu kadar küçük bir ürün minimum 6 ay yetecektir size. 
Ürüm hem sabah, hem akşam sürülüyor. Bu tür bazı ürünlerle güneşe çıkılmaması gerekiyor, ama Clinique bu ürün için böyle bir uyarıda bulunmamış. Yüzünüzü temizledikten ve nemlendiricinizi uyguladıktan sonra bu ürünü kullanıyorsunuz.. Yalnız ürünü ilk sürdüğünüzde yüzünüzde iğne batması gibi bir acı oluyor, 1-2 dk sonra geçiyor tabi bu his. Ama benim için o 1-2 dakika çok zor geçiyordu. 
Kullandığım süre boyunca çıkmış ve büyük sivilceleri bir miktar söndürdüğünü ama tamamen geçirmediğini gördüm. Kızarıklıklara ise bir faydasını görmedim. Bence ürün çıkmış sivilcelerden ziyade çıkacak sivilcelerde daha etkili. Hani olur ya yüzünüzde hissedersiniz bir  noktada sivilce çıkacağını, işte o zaman bu ürünü o noktaya sürün ve o sivilcenin hiç çıkmadığını görün. Makyaj altına kullanılması konusunda emin değilim, çünkü sürdüğü bölgeyi kurutuyor ve çok hafif bir tabaka bırakıyor. 


Genel olarak alınması elzem bir ürün değil bana göre. Ama illa denemek isteyenlere de asla almayın demem. Ben bu üründen bir daha almadım, yeni ürünlere geçtim. Zaten ileride size hepsini tek tek tanıtacağım. 

8 Temmuz 2011 Cuma

Clinique - Post Blemish Formula

Clinique anti-blemish serisinden bugün tanıtacağım ürün Post blemish formula.


Bu ürün akne sonrası cillte kalan lekelenmeleri geçirmeye yönelik; günlük yüz temizliğinden sonra makyaj altına kullanılabilecek bir krem.

Gelelim benim yorumlarıma: Bir kere bu ürün sadece 1.8 gr ve bu boyuta göre oldukça pahalı.  O kadar paraya rağmen işe yarıyor mu peki? HAYIR! Günde 2 kere sivilce izlerime kullandım, zaten bu kadar az bir ürünü günde 2 kere kullanınca 10 günde bitiyor. Ürünü sürekli yenilemeniz gerekiyor. Sonuçlarını görebilmek için çok uzun süre bekledim. Ama elde var 0 :( Ne izlerde, ne sivilcelerde zerre iyileşme olmadı. Olan o kadar parama oldu. Asla tavsiye etmem. Zaten makeupalley'de de 2.2 puan almış. O bile fazla.