22 Nisan 2011 Cuma

Clinique - Acne Solutions Clarifying Lotion

Clinique'in 3-step cilt bakım ürünleri çok ünlüdür. Ben de akneye yatkın (ne yatkını düpedüz akneli) bir cildim olduğu için sivilceli ciltler için olan seriyi denedim (hem de çok uzun bir süre). Bu ve bundan sonraki birkaç yazımda kullandığım ürünleri tek tek tanıtacağım.

İlk olarak sistemin 2. adımı olan bu tonikle başlamak istiyorum.


İddiası:
Ölü hücreleri temizlemek, aknelere yol açan fazla yağı azaltmak, gözenekleri temizlemek, içinde bulunan yağ emen pudrayla (şişenin içinde toz halinde aspirin gibi maddeler var, zaten toniği kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekiyor, sanırım ondan bahsediyorlar :D) parlamayı engellemek, kızarıklığı ve iritasyonu yatıştırmak....

Rüya gibi değil mi?

E bi de içeriğine bakalım:
% 1.5 oranında salisik asit (akneler için çok etkin bir madde) ve alkol. Aslında daha bir sürü şey var ama alkol içerikte sudan hemen sonra yazılmış, biliyorsunuz içerik sıralamaları en çok bulunan maddeden en az bulunan maddeye doğru yapılıyor. Yani bu tonik bildiğiniz ALKOL!!!!

Yağlı ciltlere genellikle alkol verirler, fazla yağı emsin diye. 
Yüzünüze direk alkol sürmenin neyle sonuçlanacağını hemen size söyleyeyim. Kıpkırmızı bir surat, çok çok büyük ve asla geçmeyen sivilceler,bu sivilcelere rağmen aşırı gergin, kuru ve ürünü kullanınca cayır cayır yanan bir cilt.

Bu toniği yaklaşık 6 ay boyunca kullandım. O süre zarfında cildim hiç olmadığı kadar kötüydü. Ne zaman ki toniği kullanmayı bıraktım, cildim de düzelmeye başladı. 3-step sisteminin en zayıf, en kötü halkası kesinlikle bu toniktir. Tam bir facia.

Özet: Bu üründen kaçarak uzaklaşın!!!!!!